Pasta met broccoli
Soms doe je zomaar iets in de keuken, dat pakt soms goed uit en soms wat minder.
Zo maakte ik vandaag een pasta met broccoli die erg lekker bleek te zijn.
Hier dus het 'recept':
* Flinke stronk broccoli (of 2 kleintjes)
* 1 ui (gesnipperd)
* 3 tenen knoflook (gesnipperd)
* 4 plakken schouderham in blokjes
* 200gr créme fraiche
* 2 eieren
* Geraspte oude kaas
* Kookroom
* Verse pasta
* Peper, zout & nootmuskaat
De broccoli in roosjes vijf minuten voorkoken en afgieten.
Bak in een pan met iets olijfolie de hamblokjes aan en doe de gesnipperde uit en knoflook er bij.
Meng de eieren met de créme fraiche en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Doe de broccoli, geraspte kaas en het ei/créme fraiche mengsel in de pan en roer goed door.
Kook ondertussen de pasta.
Voeg een flinke scheut kookroom toe, giet de pasta af en schep alles op de borden.
Nog even wat geraspte kaas er over en smullen maar!
Ik weet het, dit is niet het meest duidelijke recept, maar dat komt door het ontstaan ervan.