Pasta

Zelf pasta maken, een leuk klusje voor in het weekend. Daarnaast geeft het een erg lekkere pasta. Het lastigste is om de juiste ingrediënten te verkrijgen, het kan met normale bloem, echter durum meel is beter. Dit is te verkrijgen bij de kookwinkel, islamitische slager of toko. En het recept is eigenlijk zo simpel, daar kan het haast niet mis gaan.
 
* 100gr durum meel
* 1 ei
 
Dit geeft ongeveer 150 gram pasta.
Kneed het ei met de durum meel tot een stevig deeg.
Als je het deeg dubbel vouwt en je ziet het ‘breken’ is het goed.
Mocht je deeg toch te droog aanvoelen kan een scheutje olijfolie worden toegevoegd.
Pak het deeg in in plastic en leg het minimaal 30 minuten te rusten in de koelkast, je kunt dus prima het deeg voorbereiden.
Druk het deeg met de hand plat, mag ook in delen.
 
Nu moeten we het gaan uitrollen, dit kan op 2 manieren:
 
Met de deegroller:
 
Flink duwen, rollen, rollen en nog eens rollen tot je een flinterdunne plak deeg hebt.
Hier snijd je de gewenste pasta van, bladen voor lasagne, tagliatelle of spaghetti.
 
Met de deegmolen:
 
Begin met het deeg door de molen op stand 1 te halen, herhaal dit op een hogere stand en net zo vaak tot je deeg de gewenste dikte heeft.
Hierna draai je het deeg door de gewenste snijwals heen voor tagliatelle of spaghetti, of laat je het in plakken voor lasagne.
Verse pasta heeft een kooktijd van slechts enkele minuten.