Pizza & Pasta-saus

Een eigen pizza maken is natuurlijk heerlijk, net als je eigen pasta.
Maar die tomatensaus, die wil je dan natuurlijk ook zelf maken!
Dus hier het basisrecept voor een lekkere tomatensaus.
 
Ingrediënten:
 
* 800gr tomaten (ontveld)
* 2 uien
* 4 tenen knoflook
* theelepel oregano
* 500gr rundergehakt (in het geval van pastasaus)
 
Het maken is bijna net zo simpel als de ingrediënten.
Pel en snipper de ui en knoflook, snijdt de tomaat in blokjes.
Fruit in een braadpan de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie.
Voeg het gehakt toe als je pastasaus maakt en rul dit.
Hierna de tomatenblokjes en oregano toevoegen en op een heel laag vuur een half uurtje laten pruttelen.
Voor een mooie gladde pizzasaus het geheel met de staafmixer pureren.
Op smaak brengen met wat vers gemalen zwarte peper en een snufje zout.
Als pastasaus heerlijk over een vers gedraaide spaghetti of tagliatelle, maar dus ook op de pizza is deze saus heerlijk!
 
Tip: bij pastasaus kunnen extra groenten worden toegevoegd zoals winterpeen en prei.