Poffertjes

Iedere Nederlander heeft ze wel eens gegeten, de meeste zijn er gek op!
Maar een goed recept voor lekkere poffertjes...
 
* 100gr tarwebloem
* 100gr boekweitmeel
* 400ml lauwwarme melk
* 1 ei
* 5gr gedroogde gist
* snuf zout
* 50gr gesmolten boter
* 1el stroop

Zeef de bloem en boekweitmeel in een beslagkom, voeg de gist, zout en ei aan toe, voeg vervolgens de melk toe en roer alles door elkaar tot een glad beslag.
Voeg nu ook de boter en stroop toe en roer nog even goed door.
Vervolgens laat je dit beslag, afgedekt onder een theedoek c.a. 45 minuten rijzen.
Vul nu je flacon met het beslag, zorg dat je poffertjespan of plaat goed heet is en vet hem in met (gesmolten)boter.
Vul de kuiltjes niet tot de rand maar net iets er onder. Bak ze op een middelmatig vuur tot de bovenkant bijna is gestold en draai ze met een vorkje om zodat ook de andere kant mooi bruin kan worden.
Als ze klaar zijn leg je ze op een bordje, poedersuiker er over en een krul boter erbij en smullen maar!